Wie bezwaar maakt tegen een verleende kapvergunning moet niet raar staan te kijken als de boom toch geveld wordt voordat er een uitspraak is op het bezwaarschrift. Zo zit op dit moment de regelgeving in elkaar. Gemeenten kunnen in hun vergunningsstelsel wel een extra bescherming voor bomen opnemen. Zij moeten dan aangeven dat een vergunning voor het kappen wordt geschorst als er bezwaar tegen wordt gemaakt. De Gemeente Soest kent zo’n extra bescherming niet. DSN zal zich er hard voor maken dat dit in de volgende raadsperiode wordt opgenomen in het vergunningenstelsel. Dit zogenaamde “groene” college van GroenLinks, GGS, D66 en CDA heeft hier een monumentale kans laten liggen! In Soesterberg gaat dus nu ook gekapt worden, terwijl Natuurmonumenten de zaagmachines heeft stilgezet omdat het broedseizoen is aangebroken. Hoe groen kun je het hebben!