Een lintje en bloemen

 

In de raadsvergadering van dinsdag 25 maart is afscheid genomen van een groot aantal fractie-assistenten en zeventien raadsleden. Onder hen onze Alte Venema en Ingrid Koomen-Beerman.

 

Alte Venema is weliswaar pas sinds december 2013 betrokken bij Democraten Soest Natuurlijk, maar zijn politieke carrière is beduidend langer. Hij  Daarvóór is namelijk voor GGS ook twee jaar raadslid en jarenlang fractie-assistent geweest. Dat maakt dat hij over heel wat ervaring beschikt. Dinsdagavond kreeg hij daarvoor een grote bos bloemen uit handen van burgemeester Rob Metz.

Yolande Gastelaars, die namens DSN een afscheidswoord uitsprak, bedankte hem voor zijn jarenlange inzet: ‘Alte, ik ben blij dat je met Ingrid en mij het avontuur DSN bent aangegaan en dat je ervoor gekozen hebt een bestuursfunctie bij ons te willen vervullen. In elke situatie is jouw droge humor geweldig – alles kan compleet op z’n kop staan en dan zorg  jij met één opmerking weer voor rust. Dank je wel en met elkaar zullen we DSN de komende vier jaar groot gaan maken!’

 

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Ingrid Koomen-Beerman, ook pas DSN’er sinds 3 maanden, sloot dinsdagavond een raadsperiode van 12 jaar af. Zij kreeg daarvoor door de burgemeester de versierselen opgespeld, behorend bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.  In haar afscheidswoord memoreerde Yolande Gastelaars dat Ingrid haar lintje weliswaar heeft gekregen voor 12 jaar raadslidmaatschap, maar dat dit niet betekent dat ze zich ook pas 12 jaar met het reilen en zeilen van Soest bemoeit: ‘Integendeel zelfs. Jouw eerste contact met de politiek dateert al van 1991, toen je kwam inspreken tegen een tunnelbak bij Soest-Zuid. En dan hebben we het in een keer over 23 jaar geleden. En als je alleen naar die tunnelbak kijkt, lijkt het alsof de tijd op politiek gebied heeft stilgestaan, maar dat is natuurlijk niet waar. De besluitvorming gaat alleen niet zo snel…. Gelukkig ben jij niet stil blijven zitten!’, aldus Gastelaars.

 

Koomen-Beerman was tot december 2013 fractievoorzitter van GGS en onder meer de financiële expert van de partij. Zo ontdekte ze al in 2004 dat Defensie jarenlang te weinig OZB had betaald aan de gemeente Soest, maar ze vond pas in 2007  gehoor bij haar collega-raadsleden. Toen leverde het Soest ook een bedrag van ruim 1,5 miljoen euro op.

 

Door de ene zetel die DSN bij de verkiezingen heeft behaald, gaat Ingrid haar kennis en ervaring de komende jaren voor DSN inzetten als fractie-assistent. Ondertussen gaat zij met het hele nieuwe  team bouwen aan een sterke partij, die de komende jaren regelmatig van zich zal laten horen.