Motie DSN krijgt beperkt steun:
TIPP LEEFT NIET IN SOESTER RAAD
Soest zal zich niet uitspreken tégen het trans-Atlantisch vrijhandelsverdrag, beter bekend als TTIP.
Dát werd gisteravond wel duidelijk in de opiniërende raadsbijeenkomst, waar de motie van DSN werd besproken.
Het is een teleurstellende uitkomst, temeer daar inmiddels al miljoenen Europeanen tégen TIPP getekend hebben. Het zijn echter niet alleen inwoners die tegen TIPP in het geweer komen. Ook gemeenten spreken zich uit tegen dit verdrag, zoals o.a. Amsterdam, Tilburg, Tiel, Zaanstad, Haarlem, Arnhem en Amersfoort, en zelfs de provincie Friesland heeft een duidelijk NEE laten horen tegen TIPP.
Maar niet de gemeente Soest. Hier lieten D66, VVD, CDA, CU/SGP, Soest2002, LAS en Burgerbelangen Soest-Soesterberg stuk voor stuk weten:
– dat de dossiers te dik zijn om de materie te overzien (en dat het vooral een welles-nietes tussen links en rechts lijkt te zijn …..)
– dan wel dat ze vertrouwen hebben in hun landelijke vertegenwoordigers (en dat het dus niet zo’n vaart zal lopen …..)
– dat we in Soest genoeg zaken hebben om ons over uit te spreken (en dat we anders wel over elk gesignaleerd probleem een ‘getuigenis’ kunnen afleggen ….)
De motie werd wél gesteund door GroenLinks, PvdA en GGS. Dat is ook de reden dat we als DSN de motie niet terugtrekken, maar voor formele stemming inbrengen in de besluitvormende raad van donderdag 1 oktober a.s.