Op de vraag hoe Soester partijen denken over de noodopvang in het voormalig luchtvaartmuseum op de grens van Soesterberg, heeft DSN tijdens de opiniërende raadsvergadering van gisteravond gezegd onder voorwaarden akkoord te kunnen gaan met deze locatie. En die voorwaarden zijn dat Zeist, Soest én COA aan de inwoners van Soesterberg uitleggen wat de noodopvang daar precies behelst, wat de inwoners ervan kunnen verwachten en hoe eventuele overlast zal worden bestreden.
Het voormalig luchtvaartmuseum is een grote locatie waar alle noodzakelijke voorzieningen aanwezig zijn, zodat hier op korte termijn een noodopvang gerealiseerd kan worden. Dit betekent dat vluchtelingen er slechts voor een korte periode zullen verblijven (enkele dagen tot hooguit twee weken en de meeste vluchtelingen gebruiken deze periode om te slapen en tot rust te komen, niet om ergens te gaan rondhangen – zo blijkt uit informatie van het COA).