11 oktober is internationaal Coming Out Dag – een dag waarop benadrukt wordt dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. Ter gelegenheid van deze dag zullen 45 gemeenten en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen op maandag 12 oktober a.s. de regenboogvlag uithangen (of al daags ervoor als er activiteiten worden georganiseerd in het kader van Coming Out Day).

De regenboogvlag is het internationale symbool voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT’s). Gemeenten willen hiermee uitdragen dat iedere inwoner zichzelf moet kunnen zijn en zich geaccepteerd en (sociaal) veilig moet kunnen voelen. Veel inwoners waarderen deze zichtbare ondersteuning van hun gemeentebestuur.

Navraag heeft geleerd dat wij in Soest a.s. maandag géén regenboogvlag zullen hijsen (en dat schijnt ook niet binnen een paar dagen geregeld te kunnen worden). Reden waarom wij vandaag schriftelijk aan het college gevraagd hebben op 11 oktober 2016 deze vlag wél uit te hangen, om daarmee duidelijk te maken dat iedereen zich in onze gemeente veilig en geaccepteerd moet kunnen voelen.