Vogelbescherming Nederland geeft dit jaar gratis nestkasten en bloeiende struiken weg aan basisscholen die aan de slag gaan om hun schoolplein vogelvriendelijker te maken. Deze actie is mogelijk dankzij donaties van bezoekers van www.beleefdelente.nl , de populaire website van Vogelbescherming.

 

Elk jaar zamelen bezoekers van Beleef de Lente geld in voor verschillende projecten van Vogelbescherming. Eén van die projecten dit jaar was het vogelvriendelijk maken van schoolpleinen. De inzameling heeft zoveel opgeleverd dat Vogelbescherming aan 42 basisscholen mezennestkasten en struiken kan uitdelen.

 

[Vogelvriendelijk schoolplein]

Om in aanmerking te komen voor een gratis nestkast of twee bloeiende struiken, moeten scholen een plan maken voor een vogelvriendelijk schoolplein en dat insturen naar Vogelbescherming Nederland. Scholen kunnen daarvoor een checklist en een klassenopdracht, te gebruiken in groep 5 tot en met 8, downloaden van de website van ThiemeMeulenhoff: http://ntw.verderkijker.nu/demo-opdrachten/alle-vogels-welkom . Met deze checklist wordt het maken van een plan voor een vogelvriendelijker schoolplein heel eenvoudig. Daarnaast is op de site van Thieme Meulenhoff nog veel meer materiaal voor lessen natuur en techniek te vinden.

110-vogelvriendelijk-schoolplein