Dankzij achterkamertjestruc in Brussel:

TWEEDE KAMER BUITENSPEL BIJ INVOERING TTIP

 

 

Voedselwaakhond foodwatch heeft vorig week een analyse uitgebracht van het goedkeuringsproces rondom CETA en TTIP. Daaruit blijkt dat deze handelsverdragen grotendeels zonder instemming van de Tweede Kamer kunnen worden ingevoerd.

Het is volgens foodwatch te danken aan een achterkamertjestruc in Brussel: ‘De EU en de Nederlandse regering misleiden hun burgers door te suggereren dat de Tweede Kamer de belangrijkste beslissing moet nemen over TTIP en CETA. Want tegen de tijd dat de Kamer mag stemmen, zullen de verdragen al grotendeels inwerking zijn getreden’, aldus foodwatch

 

De invoering van de handelsverdragen zal grote gevolgen hebben voor onder meer de voedselveiligheid en consumentenbescherming in Nederland. Alle reden dus om een referendum over CETA en TTIP te willen.

 

Lees ook:

http://www.foodwatch.org/fileadmin/foodwatch.nl/Onze_campagnes/Politiek_en_Lobby/Images/CETA/Analyse_CETA_bijlage_brief.pdf

 

http://www.duurzaamnieuws.nl/tweede-kamer-buitenspel-bij-invoering-ttip-en-ceta/

foodwatch