Alleen DSN stemt tegen collegevoorstel:
NIJVERHEIDSWEG BLIJFT BEDRIJFSWONING

Vorige week donderdag stond het bestemmingsplan Soestdijkse Grachten v.w.b. Nijverheidsweg 4 en 6 op de raadsagenda. Voor DSN was het duidelijk: wij stemmen niet in met het collegevoorstel, zolang de gemeente niet kan motiveren waarom er elders op het bedrijventerrein wél gewoond kan worden en de woning van de familie Bongers niet meer kan zijn dan een ‘bedrijfswoning’.

De familie heeft in 2004 een woning op de Nijverheidsweg gekocht. In 2011 begon de gemeente met een nieuw bestemmingsplan voor het bedrijventerrein en vanaf dat moment kwam de familie in een rollercoaster terecht: haar woning bleef aangemerkt als bedrijfswoning (terwijl er jarenlang belasting is betaald voor een burgerwoning!) en het pand zou ook nooit meer als woning verkocht mogen worden.

In deze kwestie zijn sinds 2011 al vier bestemmingsplannen voorbij gekomen. In de raadsvergadering van afgelopen donderdag werd gestemd over het vijfde bestemmingsplan; dat was nodig, omdat de familie Bongers al meerdere malen door de Raad van State in het gelijk is gesteld.

We zijn benieuwd hoe dit verder gaat: DSN heeft als enige tegen het nieuwste bestemmingsplan Soestdijkse Grachten v.w.b. Nijverheidsweg 4 en 6 gestemd. Het ziet er naar uit dat de strijd tussen bewoners Gerard & Joyce Bongers en gemeente Soest voorlopig nog wel voortduurt. Ze zullen in ieder geval opnieuw de gang naar de Raad van State maken.

[foto overgenomen van GemeenSoest: de bedrijfswoning van de familie Bongers]

bedrijfswoning%20Bongers%20_%20foto%20Bongers[1]