Voorlopig geen nieuwe vluchtelingen op Kamp van Zeist:

VLUCHTELINGENOPVANG SOESTERBERG OP STAND-BY

 

Nog geen jaar geleden waren er drie locaties in beeld om in Soest een semipermanent asielzoekerscentrum (AZC) voor 600 tot 800 bewoners te bouwen. De plannen van het college zorgden voor veel onrust bij inwoners en omwonenden van de voorgestelde mogelijke bouwlocaties 1: het ijsbaanterrein aan de Peter van de Breemerweg, 2: het Knotwilgengebied aan de Stadhouderslaan en 3: het terrein tussen Koninginnelaan en Jachthuislaan.

 

Wat zijn wij blij dat DSN op 29 september 2015, in tegenstelling tot diverse andere partijen, luid en duidelijk heeft laten weten niets te voelen voor bouwen in het groen (en dat uiteindelijk, na een druk bezochte inwonersavond, ook een meerderheid van de raad inzag dat er geen groot draagvlak was voor een van die bouwlocaties). Want vandaag heeft burgemeester Rob Metz namelijk bekend gemaakt dat de toestroom van vluchtelingen dusdanig is afgenomen, dat de noodopvanglocatie Kamp van Zeist op dit moment nog slechts 50 bewoners telt en per 15 augustus a.s. op stand-by gaat (gesloten wordt).

Anders waren we toch echt het haasje geweest met semipermanente bouw op een locatie buiten de rode contour, die nooit meer zou verdwijnen!