Vanmiddag is het nieuwe ecoduct over de Amersfoortsestraat officieel geopend door de heer Boele Staal samen met zijn kleinzoon Boele. Het ecoduct draagt ook de naam van de oud-commissaris van de koningin, omdat hij zich als voorzitter van het Platform Hart van de Heuvelrug in het verleden sterk heeft gemaakt voor de komst van deze ecopassage.

DSN’ers Ingrid Koomen-Beerman en Yolande Gastelaars waren er vanmiddag ook bij. Zij hebben in de gemeenteraad van Soest destijds de besluitvorming van nabij meegemaakt, evenals het referendum dat over het ecoduct werd georganiseerd.

Het ecoduct Boele Staal is onderdeel van Hart van de Heuvelrug, waarmee de versnipperde natuur tussen Soest, Zeist en Amersfoort weer verbonden wordt en ruimte voor woningen en zorgprojecten gecreëerd wordt. Het vanmiddag geopende ecoduct is het laatste van vijf ecoducten, die als onderdeel van twee robuuste ecologische verbindingen binnen Hart van de Heuvelrug zijn gerealiseerd.


IMG_4406a
Uitnodiging Ecoduct Boele Staal.indd