Grote behoefte aan LHBT-beleid:
SOEST MOET UIT DE KAST KOMEN

 

Gisteravond stond Soest in het teken van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender inwoners (LHBT’ers) en de vraag hoe het staat met de acceptatie en hun veiligheid en wat er nog verbeterd zou kunnen worden. Avondvoorzitter was Ellie Lust die, na de opening door Yolande Gastelaars (fractievoorzitter van DSN), het gesprek hierover met bijna 100 aanwezigen op gang bracht.

DSC07526

In het tweede deel van de bijeenkomst gingen inwoners, vertegenwoordigers van organisaties en raadsleden uiteen in kleinere gespreksgroepen. De avond werd afgesloten met een plenaire terugkoppeling. Daaruit werd duidelijk dat in Soest sprake is van schijntolerantie: je mag het wél zijn, maar niet tonen. De algehele boodschap was dan ook dat LHBT breed bespreekbaar en zichtbaar gemaakt moet worden. Daarin kan de gemeente een belangrijke rol vervullen (bijvoorbeeld met een gaybrapad in het centrum en het hijsen van de regenboogvlag op 11 oktober ~ de jaarlijkse Coming Out dag).

DSC07513