Vorige week is in de raadsvergadering het voorstel om een sporthal op het Orlandoterrein te bouwen een halt toegeroepen door de Raad van Soest. Een tweede locatie is aangewezen om mede te onderzoeken, te weten De Dorpsstreek. Naar de oorspronkelijk plek van de sporthal, namelijk Beukendal, wil dit college/coalitie niet kijken. Ze noemen dat een gepasseerd station en willen daar woningbouw realiseren. Dat vinden wij dus een gemiste kans. Kijk ook naar andere locaties! En waar is de multifunctionele gedachte gebleven van het combineren van sport, school en ontmoetingsplek voor ouderen.

Bij dit college vind je hier niets van terug. Als DSN hebben een slecht gevoel over het besluit van vorige week. Wij zijn bang dat men gewoon over een maand terugkomt met de mededeling, “Nee, het lukt niet op het terrein van de Dorpsstreek, dus we gaan gewoon door met de ontwikkeling van het Orlandoterrein.” Wij hopen dat ons onderbuikgevoel niet juist is. En dit College eens echt luistert naar haar eigen inwoners.

Want de gemeente Soest is niet het gemeentehuis van Soest met haar ambtenaren. Maar de Gemeente Soest betreft alle inwoners van Soest. De inwoners van Soest zijn opdrachtgever. Dat zij dit uit handen hebben gegeven door verkiezingen, want ik hoor de coalitie al roepen “Wij zijn gekozen volksvertegenwoordigers” doet niets terzake. Dan moet je nog je eigen inwoners, die jouw opdrachtgever zijn, serieus nemen. Wij zijn benieuwd of we dit terugzien in de komende verkiezingen en in de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar!

86334ef1acabbeda9543bb8499efe7f7b58ea94f4d356bf907c9f0eb7aa13dd6

Beukendal 1969