11 oktober is er een uitzending van Zembla over aangifte tegen kunstgrasbranche vanwege de korrels! Recycling Netwerk heeft bij het Openbaar Ministerie aangifte gedaan tegen alle partijen die betrokken zijn bij het gebruik van rubbergranulaat van oude autobanden op kunstgrasvelden. “Dit is een voorbeeld van hele foute recycling”, aldus Robbert van Duin, voorzitter van Recycling Netwerk. Klik op deze link als je meer wilt lezen Zembla

Als DSN zijn wij vanaf de eerste berichten over kanker door rubbergranulaat (en later ook milieuvervuiling door afvalstoffen die in het grondwater terecht komen) kritisch geweest op het rubbergranulaat op onze kunstgrasvelden. Wij hebben er zelfs voor gepleit om de rubberkorrels te vervangen door minder schadelijke alternatieven en we hebben tevens gevraagd om nog niet te besluiten over de aanleg van nieuwe kunstgrasvelden, gezien de hele discussie en de onzekerheden daaromtrent. Het was roepen tegen dovemansoren …..

Na onze tweet hierover gisteravond heeft nu ook de wethouder Sport gereageerd. Jammergenoeg alleen naar de raadsleden en de voorzitter van de Sportfederatie.