download (1)Prachtig initiatief dat naleving verdient!

Een dag voor de bespreking van het Beleidsplan Evenementen door de gemeenteraad bleek uit een mail van burgemeester Metz dat er een bijeenkomst was geweest met ruim 40 omwonenden van het Kerkplein. Doel van die avond was te horen wat zij vonden van het voorstel om het Kerkplein aan te wijzen als evenementenlocatie.

Een prachtig initiatief van het college, vooral ook omdat omwonenden duidelijk en direct konden aangeven wat zij wel of niet willen waar het gaat om evenementen én geluid. Nog mooier is, dat het college n.a.v. die avond bekend heeft gemaakt dat het Kerkplein niet zal worden aangewezen als evenementenlocatie categorie 3 (dus met heel veel geluid); het college zal – in lijn met wat omwonenden wél aanvaardbaar vinden – wel overwegen om kleinschalige evenementen categorie 1 (dat is zónder versterkte muziek) op het Kerkplein toe te staan.

Het voorbeeld van de Kerkplein-bijeenkomst verdient in onze ogen naleving: álle omwonenden van aangewezen en gewenste evenementenlocaties zouden op deze manier gehoord moeten worden over wat zij vinden van de plannen en de verschillende geluidscategorieën.
DSN zal daarom donderdagavond 4 oktober een motie hierover indienen en we rekenen op instemming van vrijwel alle andere partijen: vóór de verkiezingen zeiden ze immers bijna allemaal dat ze vóór participatie en luisteren naar de inwoners zijn? Nou .. dan kunnen ze dat met steun voor deze motie laten zien!