Het coronavirus beheerst inmiddels ieders leven en vrijwel niets gaat meer zoals daarvoor. School, werken, winkelen, uitgaan, doktersafspraken, begrafenissen, kerkdiensten, openbaar vervoer, reizen, wandelen, bruiloften, partijen, herdenken etc. etc. – alle zaken die eerder zo vanzelfsprekend waren, staan stil, worden anders ingevuld of zelfs gecanceld.

Het coronavirus heeft natuurlijk ook grote invloed op politiek en gemeente(bestuur). Om verspreiding van het virus tegen te gaan, werken burgemeester en wethouders net als de rest van de gemeentelijke organisatie zoveel als mogelijk vanuit huis. Vergaderingen en bijeenkomsten zijn afgelast en informatiebijeen-komsten en raadsvergaderingen zullen tot 1 juni 2020 niet doorgaan op de wijze die iedereen gewend is.

Videoconference en livestream Dat betekent echter niet dat de democratie op slot is gegaan en het college zomaar z’n gang kan gaan. Want hoewel ieders aandacht nu vooral uitgaat naar de inwoners, ondernemers en organisaties die economisch, emotioneel dan wel anderszins problemen hebben als gevolg van het coronavirus, zal de gemeenteraad wél haar controlerende taak blijven uitvoeren. En daarvoor wordt in ieder geval tot 1 juni a.s. het middel van videoconference ingezet: de raadsleden vergaderen vanuit huis en zowel de opiniërende als de besluitvormende raad zullen via livestream op internet te volgen zijn.

Actualiteiten over het coronavirus in Soest Kijk regelmatig op de website van de gemeente Soest https://www.soest.nl/in-de-gemeente-soest/coronavirus . En via deze link kom je bij alle informatie over de maatregelen om de economische gevolgen van het coronavirus voor ondernemers op te vangen:  https://www.soest.nl/ondernemersloket/coronavirus-maatregelen-voor-ondernemers .

Ook DSN zal als nodig berichten over corona-ontwikkelingen in onze gemeente; check daarvoor regelmatig onze Facebook-pagina. En natuurlijk blijven wij ook telefonisch en per mail bereikbaar voor (hulp)vragen, twijfels en opmerkingen.

Blijf gezond, houd afstand en zorg goed voor elkaar!