Woensdagochtend 8 juli jl. was DSN-fractievoorzitter Yolande Gastelaars op uitnodiging van RTV Utrecht en het bestuur van bewonersvereniging Sloothaak aanwezig bij radio- en tv-opnamen ter hoogte van het bedrijventerrein langs de Dorresteinweg. Dit bedrijventerrein breidt gestaag uit richting Vaarderhoogt en de bewoners ervaren meer dan overmatig overlast van verkeer en geluid. Bovendien ontstaan er door de komst van de bedrijfsunits langs de Dorresteinweg regelmatig verkeersonveilige situaties door af- en aanrijdend transportverkeer en wordt er ook vaak te hard gereden over de Dorresteinweg.

Om hun verslechterde woonsituatie te verbeteren, probeert de bewonersvereniging al bijna twee jaar in overleg met de gemeente tot een oplossing te komen. Het college staat echter op het standpunt dat de bouw van de bedrijven langs de Dorresteinweg past binnen het bestemmingsplan Soestdijkse Grachten uit 2013. Reden waarom het college onlangs heeft besloten niet te willen meewerken aan door de Sloothaak-bewoners aangedragen oplossingen. Er zullen dan ook geen extra maatregelen worden getroffen, anders dan het aanplanten van een aantal struiken in de groenstrook tussen Dorresteinweg en Sloothaak.

Luister hier het radiofragment terug (vanaf 37.30 min) https://www.rtvutrecht.nl/…/utrecht-is-wakker/20200708-0800/

En later op de dag was er ook nog een item op tv: kijk het hier terug https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/2069379/?fbclid=IwAR1gDXTZGPGUG4Ju3TTwjwIUYSIc7fQ3gzjNpU6F9-rHUCGkCoOnkIOjbHQ