Eind vorig jaar bleek dat dit groene college bouwplannen had voor het weiland tussen Meent/Koninginnelaan en Regentesselaan. Daarmee maakte het gemeentebestuur gebruik van de ruimte die in 2009 gecreëerd is door het oprekken van de rode contour (de denkbeeldige grens tussen bebouwde omgeving (stenen) en buitengebied (groen). En waar het er vorig jaar nog op leek dat het allemaal niet zo’n vaart zou lopen (… nee, de grond was nog van de prinsessen, maar “de gemeente moest haar regierol pakken en een vervreemdingsverbod instellen om de beoogde invulling van het terrein veilig te stellen” …), is het verhaal nu 180 graden gedraaid.

Het college heeft namelijk inmiddels inhoudelijke overeenstemming bereikt met Heijmans Vastgoed over de invulling van het gebied! Er is een intentieovereenkomst getekend en er wordt gekeken naar haalbare scenario’s. Dat betekent woningbouw in het groen met verkeersafwikkeling via de Jachthuislaan!

DSN vindt het een onbegrijpelijke keuze. Allereerst omdat er nog meer dan voldoende binnenstedelijke bouwlocaties zijn, waarvoor géén groen opgeofferd hoeft te worden. Daarnaast omdat de verkeersafwikkeling over de Jachthuislaan zeker zo’n misrekening is; de Jachthuislaan is immers een Provinciale Fietsverbinding, die in de afgelopen jaren door de gemeente op recreatief fiets- en wandelgebruik is ingericht met bankjes, drempels en informatieborden.