Net als een aantal andere gemeenten, hijst de gemeente Soest zondag 27 juni de regenboogvlag op het gemeentehuis. Met die actie wil de gemeenteraad de LHBTI+- gemeenschap een steuntje in de rug te geven.

De gemeente Soest haakt daarmee aan bij het protest tegen een wet die het Hongaarse parlement heeft aangenomen en die jongeren moet ‘beschermen’ tegen informatie over homoseksualiteit en geslachtsoperaties.

De gemeenteraad van het Duitse München wilde haar steun betuigen tegenover LHBTI+-ers door het stadion van Bayern te verlichten met regenboogkleuren voor de wedstrijd Duitsland-Hongarije, afgelopen woensdag. Dat werd door de UEFA verboden.

Uit solidariteit met de LHBTI+-ers wil de gemeente Soest juist de regenboogvlag hijsen om een signaal af te geven en te laten zien dat ze achter de LHBTI+-gemeenschap staat.